Защо реклама | Видове реклама | Защо рекламна агенция | Медиа планиране | Реклама на ниски цени

Изграждане на уеб сайт

Основен фактор за успеха на вашата on-line кампания е наличието на качествен сайт. Преди създаването на сайта е необходимо да се определят какви задачи той трябва да решава.

Видове сайтове:

Сайт – визитка

Неголям интернет сайт, състоящ се от 4-5 страници. На такъв сайт се публикува информация за компанията, списък със стоки или услуги, координати за връзка и т.н. Такива сайтове основно се правят по шаблон и се публикуват на безплатен хостинг. Цената за изготване на такъв сайт е от порядъка на 150-250 EUR.
Популяризирането на такъв сайт е достатъчно сложно, затова ползата от него е само ако ползвателят вече знае за вашата компания. Като правило такъв сайт се създава от един човек.

Сайт-витрина

Сайт, съдържащ структуриран каталог на вашите продукти с подробно описание и съпроводено с графично изображение. Освен каталог, на сайта се публикува информация за компанията, начини за връзка и т.н. Цената на такъв сайт е от 300 до 500 EUR в зависимост от количествата страници. При създаването на сайта най-важният момент е разработката и структурата на каталога. Оптимално разработената структрура повишава възможностите за по-висок рейтинг на сайта.

Корпоративен сайт

Освен информация за компанията и нейните продукти повечето корпоративни сайтове съдържат: форум, анкети, секция новини за компанията, on-line консултации и други раздели. Корпоративният сайт дава възможност за пряко общуване с клиентите и възможност да се предостави изчерпателна информация за компанията, както за потребители, така и за партньори и сътрудници. Цената на такъв сайт може да варира от 700 до 2000 EUR. Трябва да отбележим, че за поддръжката на такъв сайт е необходимо да ангажирате ежедневно поне един служител. Преди създаването на корпоративен сайт трябва да се оценят реалните възможности за неговата поддръжка. Ако професионално направеният корпоративен сайт може да повиши ефективността на всяка компания, то занемареният интернет ресурс само ще навреди на имиджа на организацията.

Интернет – магазин

Такъв сайт представлява подробен каталог на стоки с възможност за тяхната покупка on-line. Стойността на сайта е от 500 до 2500 EUR и за такъв сайт се налага постоянна работа над него. Най-важното при създаване на интернет-магазин е да се избере начина на плащане на стоките.

На кого да доверим изработката на сайта:

Сайт по шаблон

Най-простият вариант. Изработка по готов шаблон и публикуване на безплатен хостинг. Обикновено такъв вариант има следните минуси:

  • на вашия сайт ще бъде постоянно публикувана чужда реклама
  • шаблонният сайт е сложно да бъде популяризиран
  • вашият домейн ще бъде минимум на три нива. Т.е. www.you_name.supplier.bg. Естествено това влошава имиджа на вашата компания.
  • трябва да се отбележи, че някои каталози и портали не допускат за регистрация сайтове, намиращи се на безплатен хостинг

 

Основното предимство при сайт по шаблон е естествено отсъствието на финансово вложение (освен цената на интернет доставката и цената на вашето време).

Freelance (познат, приятел, студент, уеб мастър на свободна практика)

Много компании за създаване на сайт се обръщат към фриленсери. Стойността на изработване на такъв сайт е чувствително по-малка от тази на изработка в уеб-студиа, но има следните недостатъци:

  • много е сложно да се намери универсален човек, съчетаващ в себе си и маркетолог, и дизайнер, и програмист.
  • отговорността на такъв изпълнител е твърде съмнителна
  • гаранционна и извън гаранционна поддръжка на сайта на практика отсъства

Уеб – студио

Ако на вас не ви се е отдало да направите ефективен интернет сайт с помощта на гореизложените начини остава да се обърнете към уеб-студио.

Стойността на разработка на сайта от уеб-студио е доста по-висока от тази на фриленсър. Но в този случай над вашия сайт ще работят минимум трима човека: маркетолог, дизайнер и програмист. Освен това имате гаранционна и извънгаранционна поддръжка.

Резултатът от такава работа оправдава очакванията и инвестицията се възвръща многократно. Единственото условие обаче е да рекламирате така създадения сайт.

Ако се каните да се доверите на уеб-студио или фриленсър, обърнете внимание на следното:

  1. Количеството работа, която трябва да се изпълни и нейната сложност
  2. Посещаемостта на сайтовете, които те са оптимизирали. При това не обръщайте внимание на посещаемостта на известните компании
  3. Ако вие нямате намерение да възложите постоянна поддръжка и оптимизация, бъдете готови, че вашият сайт ще бъде създаден на “конвейр” със съответните качества.

 

Как да се изгради успешен уеб сайт?

За да зададете въпроси или да направите запитване за реклама, позвънете на нашите специалисти на телефон (02) 953-41-39 или просто попълнете формата, и ние ще се свържем с вас.